Belépés
Koloncsák Zsolt
NAGYOK

Zongoratanítás, zenei készségfejlesztés mindenkinek, kezdőtől haladó szintig…

„A tanítvány feje nem edény, amit tele kell tölteni, inkább fáklya, amit lángra kell lobbantani…”
  • Régi álma kedvenc dalait eljátszani egy zongorán?
  • Érdekli az improvizáció, a jazz, a zeneszerzés, a hangszerelés?
  • Szeretne a klasszikus tanulmányok mellett más stílusokkal is megismerkedni?

Az általam nyújtott oktatás kiegészítője lehet a zeneiskolai tanulmányoknak, lehet korrepetálás vagy felkészítés a jazz-tanszak felvételijére, de önálló oktatásként is választható. Lehet kezdő vagy haladó, én igény szerint tanítom Önt Törökbálinton, vagy akár a saját otthonában. Zongoraoktatás, szolfézs és hallásfejlesztés, korrepetálás igény szerint választható.

Mire van szüksége?

- Szorgalomra és kitartásra, kreatív és nyitott személyiségre…

- Egy hangszerre a felkészüléshez és a gyakorláshoz.

A zongoratanulás elkezdéséhez nem feltétlenül szükséges zenei képzettség. Természetesen minden eddigi képzés és tanulmány hasznos lehet. A gyakorláshoz mindenképpen szükség van egy hangszerre. A legjobb választás egy akusztikus zongora vagy pianínó, de megfelelő alternatíva lehet egy kalapács-mechanikás digitális zongora is. Ezek a hangszerek hasonlítanak billentésben leginkább az akusztikus társaikra. Az ajánlott napi gyakorlás időtartama egy óra, amit nagyon hatékonyan érdemes végezni. Az otthoni munkát is meg kell tervezni, fel kell építeni.

Hogyan zajlik egy zongoraóra?

Az órák 45 percesek és három részből állnak:

- Első rész: Zenehallgatás, zeneelmélet, zenetörténet /10-15 perc/

- Második rész: Hallásfejlesztés, tesztek, ujjgyakorlatok, skálák, klasszikus darabok /10-15 perc/

- Harmadik rész: Zongorajáték, stílusgyakorlatok, /blues, swing, funky, pop, latin, salsa /, improvizáció, hangszerelési-, komponálási feladatsorok… /30 perc/

Zongoratanárként fontosnak tartom a tényleges zongorajáték előtti ráhangolódást. Ezért minden órán az elméleti és készségfejlesztő foglalkozásokkal kezdünk, csak ezek után térünk rá a zongorajáték elsajátítására. Nagyon fontos a ritmusok és hangsúlyok megismerése, a különböző stílusok jellemzőinek ismerete, a zene alapelemeinek - hangközök, skálák, harmóniák, funkciók, formák - megtanulása. Az elméleti rész után az ujjak és kezek bemelegítése, az ujjgyakorlatok és az éppen tanult klasszikus darabok, valamint az addig tanult zeneszámok ismétlése következik. Ezek után foglalkozunk a rögtönzéssel és a zeneszerzéssel, a jazz műfajával és stílusjegyeinek megismerésével. Az otthoni feladatok között is szerepel az improvizáció és a zeneszerzés. Kellő szorgalommal néhány év alatt már komolyabb szintet érhet el a teljesen kezdő növendék is.

Tandíj:

7.000 Ft/alkalom Törökbálinton, a Levendula Home "A" épületében.

Egy Roland LX-10F hangszeren történik az oktatás. Mindenképpen szükség van egy mechanikusan megfelelő állapotú, és behangolt akusztikus hangszerre, esetleg egy digitális zongorára. Ajánlani tudom a Roland FP és LX sorozatát.

.
Koloncsák Zsolt
+36/30-555-7025
koloncsak.zsolt@gmail.com
2045 Törökbálint,
Bajcsy Zsilinszky u. 20. 76149973-1-33
.